«Велика сімка» візьме зобов'язання щодо безстрокової підтримки України – Bloomberg

Читать на русском
Країни «Великої сімки» візьмуть на себе зобов'язання надавати Україні безстрокову підтримку у війні проти росії.

Країни «Великої сімки» візьмуть на себе зобов'язання надавати Україні безстрокову підтримку у війні проти росії.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

ЗМІ з посиланням на проєкт підсумкової заяви саміту G7 у Баварії зазначає, що йдеться про різні види допомоги.

«Ми продовжуватимемо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та допомагати Україні стільки, скільки буде необхідно», - йдеться у тексті проєкту заяви.

Bloomberg підкреслює, що це формулювання є важливим, тому що країни НАТО стурбовані затягуванням війни, а Німеччина та Франція раніше натякали на можливість переговорів щодо припинення вогню в Україні.

Санкції проти рф: Байден разом із G7 планує заборонити імпорт російського золотаЗолото є найважливішим активом російського Центрального банку, який через санкції стикнувся з обмеженнями в доступу до своїх активів за кордоном.

Також країни «Великої сімки» розуміють, що час дешевих вуглеводнів із росії минув, і слід адаптуватися та переходити на зелену енергетику, повідомив в інтерв'ю для CNN прем'єр Британії Борис Джонсон.

«Я думаю, що тут на G7... ми всі усвідомлюємо, що вечірка вуглеводнів із росії закінчилася. Усі шукають шляхи адаптації. У короткостроковій перспективі ми маємо знайти вуглеводні десь ще», - зазначив він.

За його словами, у довгостроковій перспективі партнери мають разом працювати над пошуками рішень у зеленій енергетиці.

Нагадаємо, у німецькому Ельмау сьогодні, 26 червня, розпочався триденний саміт країн «Великої сімки», на якому світові лідери обговорюватимуть низку критичних світових викликів, спричинених повномасштабним російським вторгненням в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: