Росія 26 червня випустила по Києву ракет на суму до 80 млн доларів – Forbes

Читать на русском
26 червня росія вдарила по Києву стратегічними крилатими ракетами Х-101. Вартість випущених ракет ЗМІ оцінили у 50-80 млн доларів.

Вартість ракет, якими російські війська вдарили по Києву 26 червня, становить від 50 до 80 млн доларів. Їхня точна кількість невідома, але за наявною інформацією, могло бути 4-6 ракет.

Вартість ракетного удару підрахувало видання Forbes.

Війна з росією: NYT опублікувало карту ракетних обстрілів України за вихідніНа вихідних, 25-26 червня, росія випустила по території України кілька десятків ракет. Карта ракетних ударів.

Видання нагадує, що обстріл було здійснено з літаків Ту-95 та Ту-160 ракетами Х-101 із району Каспійського моря. Мінімум одна ракета була збита на Київщині, ще одна влучила у житловий будинок у Шевченківському районі столиці, третя — в дитячий садок, доля інших невідома..

Х-101 – одна з найдорожчих ракет. Це стратегічна крилата ракета класу повітря-земля з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Ракета може змінити ціль навіть після запуску, на відміну від попередніх поколінь.

Нагадаємо, вранці 26 червня окупанти завдали ракетного удару по Києву та області. Внаслідок влучення в житлову дев'ятиповерхівку у Шевченківському районі столиці загинула одна людина, шестеро було поранено.

На думку аналітика Conflict Intelligence Team, це могло бути спробою росії відповісти на постачання західних ракетних та артилерійських систем Україні, або спробою втягнути у війну Білорусь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: