Зеленський відвідає саміт НАТО в Мадриді

Читать на русском
Також вперше на саміт прибудуть представники партнерів Альянсу з Тихоокеанського регіону - це Австралія, Нова Зеландія, Японія і Південна Корея
Ілюстративне фотоnato.int

Президент України Володимир Зеленський візьме участь в офіційному саміті країн-членів Північноатлантичного альянсу, який пройде з 28 по 30 червня в Мадриді.

Про це 9 червня заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в ході спілкування з журналістами, повідомляє іспанське видання La Reppublica.

Джоане підтвердив, що президент України відвідає захід. Крім того, за його словами, вперше на саміт прибудуть представники партнерів Альянсу з Тихоокеанського регіону - це Австралія, Нова Зеландія, Японія і Південна Корея.

«Звичайно, розширення НАТО, політика відкритих дверей буде важливою темою обговорення. Ми сподіваємося, що Фінляндія і Швеція приєднаються до наших лав. І, звичайно, ми повинні прийняти рішення по Україні. Президент Володимир Зеленський буде тим чи іншим чином присутнім на нашому саміті в Мадриді» - запевнив він.

Нагадаємо, що в НАТО планують оголосити росію прямою загрозою і закріпити цей статус в новому стратегічному документі, який буде прийнятий вже в червні нинішнього року.

Також в НАТО відмовляються дати гарантії росії щодо нерозміщення ядерного озброєння на території Швеції та Фінляндії в разі їх вступу в Альянс, оскільки держави самі мають право на цей вибір.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: