Країни G7 домовилися про поетапну відмову від вугільної енергетики

Читать на русском
У п’ятницю, 27 травня, країни Великої сімки досягли конкретних домовленостей про поетапну відмову від вугільної енергетики.
Getty Images

У п’ятницю, 27 травня, країни «Великої сімки» досягли конкретних домовленостей про поетапну відмову від вугільної енергетики.

Про це повідомила міністр навколишнього середовища Німеччини Штеффі Лемке, передає Reuters.

Зазначають, що ці домовленості стануть першим зобов'язанням G7 відмовитися від вугільної енергетики, використання якої має скоротитися, якщо світ хоче уникнути найгірших наслідків зміни клімату.

«Є дуже конкретні декларації та угоди про розширення використання відновлюваних джерел енергії, а також, наприклад, про поступову відмову від вугілля», – зазначила Лемке.

Зауважимо, що у ці дні Німеччина приймає міністрів енергетики, клімату і навколишнього середовища G7 для переговорів, які проводилися на тлі стрімкого зростання цін на енергію і проблем з поставками палива, викликаних вторгненням росії в Україну. Наразі деякі країни змушені купувати більше неросійського викопного палива і спалювати вугілля, щоб скоротити свою залежність від поставок з рф.

Нагадаємо, у Європейській комісії представили план зі скорочення енергетичної залежності від росії (REPowerEU). Досягнення цілей REPowerEU вимагатиме додаткових інвестицій у розмірі 210 млрд євро до 2027 року, але згодом дозволить заощаджувати до 100 млрд на рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: