У Харкові під обстріл знову потрапила ядерна установка

Читать на русском
Російські війська в суботу, 25 червня, знову обстріляли ядерну установку Джерело нейтронів у Харкові. Небезпеки наразі немає.
t me kharkivlife1

Російські війська в суботу, 25 червня, знову обстріляли ядерну установку «Джерело нейтронів» у Харкові. Небезпеки наразі немає.

Про це повідомляє Держатомрегулювання.

Зазначають, що внаслідок обстрілів пошкоджено північну стіну прибудови прискорювача, вентиляційні канали, систему охолодження та корпуси дизель-генераторів системи аварійного електроживлення. Персонал проводить обстеження, але робота ускладнена через загрозу обстрілів. Наразі радіаційний фон в межах норми.

«У черговий раз звертаємо увагу, що ЯПУ «Джерело нейтронів», як і будь-яка інша ядерна установка, не розрахована на експлуатацію в умовах бойових дій. Продовження бомбардування та обстрілів майданчика можуть призвести до тяжких радіаційних наслідків із забрудненням прилеглих територій», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, росія продовжує бити по Харкову ракетами, а також обстрілювати з РСЗВ Харківську область. Є нові руйнування, поранені та загиблі.

Нагадаємо, напередодні рф ракетними ударами зруйнувала спорткомплекс ХПІ в Харкові. Також уже кілька днів не припиняються обстріли Чугуєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: