Україна може скасувати безвіз для громадян Ізраїлю: названо причини

Читать на русском
Україна розглядає можливість призупинення безвізового режиму у відповідь для громадян Ізраїлю. Досі жодна країна в світі не додумалася вводити візи з українцями після 24 лютого.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Україна наразі розглядає можливість призупинення безвізового режиму у відповідь для громадян Ізраїлю.

Про це повідомляє український посол Євген Корнійчук в інтерв'ю для ізраїльського сайту «Деталі».

Згідно з його словами, незважаючи на те, що термін перебування українців в Ізраїлі продовжили на місяць, було скорочено список родичів, які мають право приїхати до ізраїльських громадян.

При цьому, більше не розглядаються запрошення українців на лікування, хоча громадян країни-агресора пускають без перешкод.

«Це ізраїльське ноу-хау: жодна країна в світі не додумалася вводити візи з українцями після 24 лютого, А Канада і Ірландія, навпаки, в односторонньому порядку відмовилися від віз», - зазначив Корнійчук.

Посол України підкреслив, що останнім часом спостерігається досить серйозний відтік українців з Ізраїлю, і лише за минулий місяць виїхали понад 5 тисяч осіб.

«І добре б вони стосувалися всіх залучених у війну! Але громадяни росії в Ізраїль в'їжджають без обмежень, громадяни Білорусі - теж, а громадянам України придумали електронні візи. Ані я, ані моє керівництво не можемо не сприймати це болісно. У моєму МЗС і в Офісі президента України мені кажуть: таке - неприйнятно. Ми зараз розмірковуємо, чи не призупинити нам у відповідь безвізовий режим для ізраїльтян. Зараз це буде невідчутно, але до Рош ха-Шана ізраїльський уряд це відчує», - додав Корнійчук.

Нагадаємо, що Ізраїль не дозволив передати Україні протитанкові ракети Spike.

Напередодні Зеленський закликав Ізраїль приєднатися до антиросійських санкцій.

Раніше стало відомо, що українські біженці в Ізраїлі влітку зможуть влаштуватися на роботу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: