Найближчий тиждень буде вирішальним у битві за Сєверодонецьк – ISW

Читать на русском
Експерти прогнозують, що росіяни активізують зусилля щодо встановлення повного контролю над Сєверодонецьком та просування на захід у бік кордону Луганської області.

Найближчий тиждень буде вирішальним для зусиль російської армії щодо встановлення контролю над Сєверодонецьком у Луганській області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали про те, що за інформацією Міністерства оборони України, російське керівництво встановило 26 червня як дедлайн для завершення захоплення Луганської області. На думку експертів ISW, це призведе до активізації зусиль щодо встановлення повного контролю над Сєверодонецьком та просування на захід у бік кордону області.

Бліцкриг росії у Сєвєродонецьку провалився – радник міністра оборониУ Сєвєродонецьку важка ситуація, точаться вуличні бої. Але бліцкриг росії провалився через опір українських військових, сказав радник голови Міноборони.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив раніше, що російські сили контролюють весь Сєверодонецьк, за винятком промзони. У звіті ISW йдеться, що російські сили, найімовірніше, продовжать зусилля із зачистки заводу «Азот» і завершать операцію по оточенню на південь від Сєверодонецька та Лисичанська, по трасі Т1302 Бахмут-Лисичанськ.

«Російські сили концентрують техніку навколо Тошківки, яка, як і раніше, є оспорюваною територією, і перекидають техніку в Старобільськ (приблизно за 40 км на північний схід від Сєверодонецька) для підтримки операцій у Сєвєродонецьку зі сходу. Російські сили, ймовірно, продовжать перекидати війська та техніку до Сєвєродонецька, щоб завершити захоплення промзони наступного тижня», – вважають в Інституті.

Нагадаємо, Збройні сили України більше не контролюють селище Метьолкіне біля Сєверодонецька.

Окупанти тим часом розсилають фейкові повідомлення про нібито поразку ЗСУ у Сєвєродонецьку та зраду українського командування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: