Мер Слов'янська пояснив, чому частина мешканців не їде з міста

Читать на русском
Станом на сьогодні зі Слов'янська вже виїхало до 80 тисяч жителів, однак у місті ще залишається чверть населення.

Станом на сьогодні зі Слов'янська вже виїхало до 80 тисяч жителів, однак у місті ще залишається чверть населення.

Про це розповів міський голова міста Вадим Лях в інтерв'ю РБК-Україна.

«Було близько 100 тисяч, залишилася чверть населення міста – близько 23-24 тисяч. Продовжуємо евакуацію. Не лише здорових людей та дітей. Евакуюємо лежачих хворих постійно, вивозимо і людей із психічними захворюваннями – це не лише жителі нашої громади, а й ті, хто їхав транзитом через наше місто та залишився тут. Тобто ніхто не покинутий, займаємось», - сказав він.

Із Лисичанська вдалося евакуювати більш ніж 30 осіб – ОВАУ четвер, 23 червня, українським правоохоронцям та рятувальникам вдалося провести евакуацію населення з Лисичанська Луганської області.

За інформацією чиновника, у місті працюють банкомати та продовжують виплачуватись усі види соціальної допомоги - пенсії, виплати, субсидії. Він наголосив, що у Слов'янську немає гуманітарної катастрофи.

Мер вважає, що люди не їдуть, бо звикли до нових умов та повітряних тривог.

«Причини називають різні, що вони нікому не потрібні, немає грошей. Насправді, найімовірніше, ці люди й раніше не виїжджали за межі області, їм психологічно страшно виїхати, тим паче на захід України», - сказав він.

При цьому Лях зазначає, що мешканці мають і об'єктивні причини, як велика родина з лежачими хворими. Він каже, що люди не хочуть виїжджати таким великим колективом та намагаються пристосуватися. Також є жителі з свійськими тваринами, які хвилюються за них.

«З іншого боку, люди з таких категорій вже виїжджали і знайшли себе в інших областях. Надається допомога, переселенці одержують додаткові виплати», - додає мер.

Кількість охочих виїхати збільшиться, як тільки розпочнеться «гаряча» фаза бойових дій.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, війська росії посилили наступ у Луганській області, завдали авіаударів по Лисичанську. Тривають бої за Сєвєродонецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: