Росіяни намагаються створити умови для наступу на Слов'янськ, штурмують Сєвєродонецьк – Генштаб

Читать на русском
Росіяни посилюють угруповання на Сєвєродонецькому напрямку, продовжують штурмувати облцентр. На Південнобузькому напрямку окупанти зосередилися на недопущенні проведення контрнаступу ЗСУ.

Російські війська намагаються створити умови для розвитку наступу на Слов'янськ. Також окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк та намагаються закріпитися у центрі міста.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському напрямку противник посилив підрозділи зі складу 1 танкової армії Західного військового округу, що залучається до прикриття російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях, двома батальйонними тактичними групами зі складу ПДВ.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони до кордону. Загарбники здійснили вогневе ураження, зокрема задіяли армійську авіацію, у районах населених пунктів Рубіжне, Руська Лозова, Байрак та Дементіївка.

На Слов'янському напрямку окупанти зосередилися на спробах встановити повний контроль над населеним пунктом Богородичне та створення умов розвитку наступу на Слов'янськ. Біля Дібрівного, Карнаухівки, Нової Дмитрівки та Вірнопілля ворог застосовує артилерію.

Знищення бази «вагнерівців»: у CIT розповіли подробиціБазу вагнерівців на Луганщині вдалося знищити завдяки відео в Тік-Тоці. Найманці розташувалися у будівлі дитячо-юнацької спортивної школи.

На Лиманському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ з метою розвитку наступу у напрямках Лиман – Райгородок та Ямпіль – Сіверськ.

На Сєвєродонецькому напрямку противник посилив угруповання за рахунок переміщення до району населених пунктів Кремінна – Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп. За підтримки артилерії веде штурмові дії у Сєвєродонецьку, намагається закріпитися у центральній частині міста.

На Бахмутському напрямку агресор обстрілює з артилерії позиції наших військ у районах населених пунктів Відродження, Новолуганське та Бахмут. У Відродженні окупанти мають частковий успіх, закріплюються у населеному пункті. Ворог продовжує вести штурмові дії у напрямку Відродження – Вершина.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій.

На Криворізькому напрямку ворог провів мінування узбережжя річки Інгулець за кордоном Давидів Брід – Калиновське.

На Миколаївському напрямку, в районах населених пунктів Станіслав, Томіна Балка, Дослідне Херсонської області, ворог розгорнув дві реактивні батареї та одну батарею ствольної артилерії.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря є п'ять носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

«Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. З метою вирішення проблеми відновлення пошкодженого озброєння та техніки діє близько 30 мобільних бригад у Бєлгородській, Воронезькій, Ростовській областях, а також на тимчасово окупованій території АР Крим», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, як стверджує Олексій Арестович, Збройні сили України знаходяться за 18 кілометрів від Херсона.

У британській розвідці повідомили, що найближчими місяцями форсування річок, ймовірно, стане одним із найважливіших визначальних факторів у ході війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: