Зведення Генштабу: ЗСУ відбили штурм на Бахмутському напрямку, ворог готує наступ на Слов'янськ

Читать на русском
Окупанти нарощують систему протиповітряної оборони на окупованій території Херсонщини та накопичують резерви готуючись до наступу на Слов'янськ.
Генштаб ЗСУ

Українські військові успішно відбили ворожий штурм на околиці села Берестове Бахмутського району Донецької області. При цьому, російські окупанти накопичують резерви і готуються до наступу на Слов'янськ. Водночас, постійно штурмують Сєвєродонецьк.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

«На Бахмутському напрямку противник завдав авіаударів вертольотами неподалік Яковлівки та ракетних ударів в районах населених пунктів Травневе, Доломітне, Зайцеве та Нью-Йорк. На східній околиці населеного пункту Берестове українські воїни успішно відбили ворожий штурм», - йдеться у зведенні.

Діалог із кремлем можливий після контрнаступу ЗСУ – АрахаміяУкраїна може відновити переговори з росією після контрнаступів української армії та зміцнення своїх позицій.

У Генштабі інформують, що на Сіверському напрямку підрозділи збройних сил рф продовжують інженерне обладнання позицій у прикордонних районах Курської області. Відзначається нарощування системи протиповітряної оборони на території Брянської області.

На Слов’янському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на накопиченні ресурсів з метою здійснення подальшого наступу у напрямку міста Слов’янськ. Ворог обстрілював позиції українських військ та вів повітряну розвідку БпЛА «Орлан-10».

На Сєвєродонецькому напрямку противник проводить цілодобову повітряну розвідку БпЛА «Орлан-10». Веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, бойові дії тривають, успіху ворог не має.

На Авдіївському напрямку відзначається збільшення інтенсивності артилерійських обстрілів українських позицій.

На Харківському напрямку ворог інтенсивно обстрілював позиції українських військ зі ствольної та реактивної артилерії. Провів розвідку боєм в районі населеного пункту Рубіжне, успіху не мав.

ЗСУ завдають окупантам втрат за всіма напрямками на фронті: зведення ГенштабуНа більшості напрямів армія росії не вела активних наступальних дій і обмежилася обстрілами позицій ЗСУ.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював мирні населені пункти Лимани, Лупареве, Нова Зоря, Таврійське, Новогригорівка, Білоусове, Князівка, Тополине, Велика Костромка та Осокорівка. Противник вдосконалює інженерне обладнання першого та другого рубежів оборони.

Російські окупанти нарощують систему протиповітряної оборони на тимчасово захопленій території Херсонської області.

На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону, здійснюють фортифікаційне обладнання місцевості в Гомельській області, ведуть радіоелектронну розвідку.

Нагадаємо, що на Ізюмському напрямку загинув командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин.

Також нагадаємо, що ввечері 18 червня війська рф вдарили ракетами по Новомосковську в Дніпропетровській області. Внаслідок влучення трьох ракет зруйновано нафтобазу. Постраждали 11 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: