Україна має право використовувати HIMARS так, як їй захочеться – Кірбі

Читать на русском
З моменту отримання системи є власністю України, тому тільки вона буде вирішувати, де, коли і як застосувати ці РСЗВ
Джон КірбіReuters

Україна сама розпорядиться отриманими системами залпового вогню М142 HIMARS. США будуть і далі постачати їй ці РСЗВ, а також боєприпаси до них.

Про це 23 червня заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє Голос Америки.

«Ми будемо допомагати українцям, чим зможемо, і якомога швидше. Озброєння надходить з рекордною швидкістю, якої я ніколи не бачив. Поставки здійснюються буквально кожен день. І не тільки з США, хоча ми є найбільшим донором. Понад 40 інших країн також в тій чи іншій формі вносять свій внесок у забезпечення безпеки» - сказав він.

Кірбі додав, що США не планують вказувати Україні, як застосовувати отримані РСЗВ. З моменту отримання системи є власністю України, тому тільки вона буде вирішувати, де, коли і як застосувати ці РСЗВ.

Нагадаємо, 23 червня Ракетно-артилерійські війська Збройних сил України офіційно отримали американські реактивні системи залпового вогню M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

У росії, тільки дізнавшись, що РСЗВ будуть передані Україні, вибухнули новими погрозами. Російська влада спробувала залякувати західні країни та Україну «небаченими наслідками», а також погрожувала ударами по державних установах у Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: