У Білому домі підтвердили надання Україні нового пакету військової допомоги з РСЗВ

Читать на русском
Вартість нового пакету військової допомоги складе близько 450 мільйонів доларів, а основним його вмістом стануть РСЗВ і боєприпаси
Реактивна система залпового вогню HIMARSAP Photo

У Білому домі підтвердили надання Україні нового пакету військової допомоги для підвищення обороноздатності країни та можливостей для Збройних сил чинити опір російському вторгненню. Сумарна вартість пакета складе 450 млн доларів.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на представника Білого дому.

У росії пригрозили ударами по держустановах в Україні у відповідь на постачання РСЗВУ російській держдумі пригрозили, що завдадуть ударів по об'єктах транспортної інфраструктури та держустановам в Україні у разі постачання західних РСЗВ.

За словами чиновника, в новий пакет допомоги, перш за все, увійдуть додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS і боєприпаси до них. Також до пакету увійдуть патрульні катери для Військово-Морських сил України та інші артилерійські боєприпаси.

Точні терміни надання пакета не називаються.

Нагадаємо, 23 червня Ракетно-артилерійські війська Збройних сил України офіційно отримали американські реактивні системи залпового вогню M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).

При цьому в ОПУ раніше заявили, що Україні для впевненої перемоги у війні з російськими окупантами потрібно мінімум 60 реактивних систем залпового вогню типу М270 і HIMARS, а не ті одиниці, які передадуть їй США і Великобританія у якості військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: