Стало відомо, скільки ЗСУ знищили окупантів і техніки на півдні за останню добу

Читать на русском
Загалом за добу в ході виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань ЗСУ знищили 20 загарбників.
Ілюстративне фото

На південних рубежах захисту українські захисники за минулу добу, 22 червня, знищили 20 загарбників, два ворожих склади боєприпасів і техніку.

Про це повідомляє ОК «Південь».

«Гелікоптером нанесено удар по наших позиціях, але під нашим вогнем у відповідь Ка-52 хутко ретирувався. Протягом доби ворог також здійснив три ракетних удари по південним регіонам. Масований ракетний удар з 7 ракет типу «Онікс» ворог завдав по Миколаєву. Вражено виробничу та соціальну інфраструктуру міста. Внаслідок влучань у кількох районах виникли пожежі. Горіла суха трава та ємності із соняшниковою олією. Масштабну пожежу на площі понад 300 кв. м ліквідовано. За уточненими даними, загинула одна та поранено дві цивільні особи», - йдеться у повідомленні.

Удар ЗСУ по острову Зміїний: супутникові знімки зафіксували наслідкиНа супутникових знімках видно наслідки удару ЗСУ по захопленому острову Зміїний, зокрема зруйновану вежу в південній частині острова.

При цьому, зазначається, що двічі ворог атакував і Одещину. Обидві ракети знищено над морем підрозділами протиповітряної оборони.

Загалом за добу в ході виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань ЗСУ знищили 20 загарбників.

Також українські захисники вивели з ладу ворожу техніку::

  • самохідну гаубицю «Мста-С»
  • 23-мм зенітну установку
  • тягач
  • 4 одиниці автомобільної техніки
  • 2 склади боєприпасів на Херсонщині.

«Корабельне угруповання ворожого флоту наразі складає 5 ракетних та 3 великих десантних кораблі. Посилення шторму змусило провести певну рокировку сил, але суті завдання і сили загрози це не змінює. Також підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя», – повідомляють в ОК «Південь».

Водночас, на острові Зміїний триває військова операція зі знищення ворожих сил та засобів противника.

«Триває військова операція з ураження сил та засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1», - додають у командуванні.

Нагадаємо, що росіяни посилили авіаційні удари майже по всій лінії фронту.

Раніше Сергій Гайдай розповів, що окупанти на Луганщині стягують резерви та хочуть оточити ЗСУ.

Також у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили вибух машини колаборанта Олексія Ковальова в тимчасово окупованій Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: