ЗСУ відбили штурм російської армії у напрямку Вуглегірської ТЕС – Генштаб

Читать на русском
Окупанти зосередилися на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах, щоб вийти на адміністративні кордони Луганської області. Росіяни також намагаються створити умови для наступу на Слов'янськ.

Українські військові відбили штурм російської армії у напрямку Вуглегірської ТЕС у Донецькій області. Загалом окупанти зосередилися на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах, щоб вийти на адмінкордони Луганської області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі основні зусилля зосередили на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні державного кордону.

На Сіверському напрямку ворог з метою демонстрації присутності утримує до трьох батальйонних тактичних груп та підрозділи повітрянодесантних військ у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Харківському напрямку ворог веде повітряну розвідку з метою виявлення місць дислокації наших військ. Агресор проводив інтенсивні артилерійські обстріли українських позицій поблизу Харкова, Старого Салтова, Рубіжного та Чепіля. Крім того, ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Українка, Петрівка, Шевелівка, Базаліївка і Прудянка.

На Слов'янському напрямку окупанти здійснюють систематичний вогневий вплив з метою створення умов відновлення наступу на Слов'янськ. Ведуть штурмові дії. Здійснювали вогневе ураження з реактивних систем залпового вогню неподалік Нової Дмитрівки, Осинівки, Курульки, Іванівки та Адамівки.

Ситуація складна: Україна далека від завершення війни – РНБОНаразі Україна ще далека від завершення війни з росією, адже противник має дуже великі ресурси.

На Донецькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах з метою виходу на адміністративні кордони Луганської області.

Росіяни намагаються встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, блокувати підрозділи ЗСУ у районах населених пунктів Борівське та Воронове, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку противник перегрупував війська.

Українські воїни на напрямі Миронівка – Семигір'я відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. Також зупинили наступ у напрямку Молодіжне – Катеринівка – ворог відійшов.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде бойові дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони та недопущення їхнього перекидання на загрозливі напрямки.

На Южнобужском напрямі противник зосереджує основні зусилля недопущення наступу наших військ, активних дій не вів.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування знаходяться шість носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Ударні групи українських штурмовиків та бомбардувальників під прикриттям винищувачів здійснюють авіаудари по ворожим позиціям. Ліквідовано близько 10 бойових броньованих машин, живу силу противника та знищено кілька складів боєприпасів.

Нагадаємо, за словами Олексія Арестовича, на Луганщині склалася важка ситуація для української армії. У районі Сєверодонецька та Лисичанська підрозділам ЗСУ загрожує оточення.

В ISW заявили, що найближчий тиждень буде вирішальним для зусиль російської армії щодо встановлення контролю над Сєвєродонецьком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: