Південь України ми нікому не віддамо – Зеленський

Читать на русском
Зеленський провів наради з військовим і цивільним керівництвом Одеської та Миколаївської області. Зокрема, президент заслухав звіти про пошкоджену і знищену інфраструктуру
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив відеозвернення за підсумками 18 червня, яке майже повністю присвятив своїй поїздці в південні області України. Він запевнив, що Південь України ніхто окупантам залишати не має наміру.

Про це йдеться в відеозверненні президента.

«Відвідав сьогодні наші передові позиції в Миколаївській області, відвідав сам Миколаїв, а також Одеську область. Поспілкувався з нашими захисниками, захисницями – військові, поліцейські, нацгвардійці, тероборона. Настрій у них - впевнений, і по очах видно, що всі вони не сумніваються в нашій перемозі» - повідомив президент.

Зерно з України: у Європі опрацьовують маршрут через сусідню РумуніюУ цьому випадку зерно можна було б провезти Дунаєм або залізницею. Йдеться про 22 млн тонн зернових, які заблоковані в українських портах росією.

Також Зеленський провів наради з військовим і цивільним керівництвом Одеської та Миколаївської області. Зокрема, президент заслухав звіти про пошкоджену і знищену інфраструктуру.

«Втрати - значні. Багато житлових будинків зруйновані, порушена цивільна Логістика, багато соціальних питань. Доручив надати більш системну допомогу людям, які втратили близьких. А все зруйноване обов'язково відновимо. Немає у росії стільки ракет, скільки у наших людей бажання жити» - сказав він.

Зеленський резюмував, що Південь України здавати ворогу ніхто не буде, Україна обов'язково відіб'є території, які тимчасово окупував ворог.

«Головні мої враження сьогодні - абсолютна гордість за наших людей. Пишаюся всіма, хто захищає державу! Вдячний усім, хто рятує людей!»- заявив він.

Нагадаємо, російські війська вранці 17 червня завдали ракетного удару по Миколаєву. Пошкодження отримали житлові будинки. В результаті загинуло 6 осіб, 20 постраждало.

18 червня контррозвідники Служби безпеки України затримали в Одеській області російського агента, який займався коригуванням ракетних обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: