Європейська Рада схвалила надання статусу кандидата в ЄС для України – журналіст

Читать на русском
Після того, як про це буде оголошено офіційно, Єврорада також прийме рішення про подальшу інтеграцію цих країн в європейське співтовариство
Ілюстративне фото24 канал

Європейська Рада схвалила надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Таке формулювання міститься в проєкті рішення Євроради, яке буде публічно озвучено незабаром.

Про це написав журналіст Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

У рф дуже нервово сприймають рух України до рішення щодо кандидатства в ЄС – ЗеленськийВ кремлі нервово сприймають активність, пов'язану з просуванням до рішення Європейської Ради стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

За його даними, Україна і Молдова отримають статус кандидата. Після того, як про це буде оголошено офіційно, Єврорада також прийме рішення про подальшу інтеграцію цих країн в європейське співтовариство - але тільки після того, як країни виконають всі умови, які були їм викладені Європейською комісією.

Нагадаємо, за словами віцепрем'єр-міністра Ольги Стефанішиної, на цей час всі країни ЄС висловили свою повну згоду на надання для України статусу кандидата на вступ.

Єврокомісія після рекомендації про надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС висунула низку вимог, у разі невиконання яких державу позбавлять кандидатства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: