Стефанчук запропонував кандидатуру на посаду омбудсмена: хто це

Читать на русском
У Верховній раді запропонували призначити омбудсменом нардепа, члена групи За майбутнє Дмитра Лубінця.
uatv.ua

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук запропонував призначити омбудсменом народного депутата, члена групи «За майбутнє» Дмитра Лубінця.

Про це Стефанчук написав у своєму Facebook.

Дмитро ЛубінецьНародний депутат України

«Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної ради України з прав людини. Вірю, що його досвід на посаді голови Комітету Верховної ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень», – написав Стефанчук.

Зазначимо, Лубінця було обрано до парламенту за мажоритарним округом №60 у Донецькій області. За даними «Слово і діло», серед мажоритариків області Лубінець є одним із найкращих за рівнем виконання обіцянок.

Нагадаємо, 31 травня Верховна рада звільнила Людмилу Денісову з посади уповноваженого з прав людини. За словами депутата від «Слуги народу», однією з причин звільнення є те, що Денісова «майже не виконувала своїх повноважень» щодо правозахисної діяльності та вела дивну медійну роботу.

ЗМІ писали, що на місце омбудсмена є кілька кандидатур. Це депутати від «Слуги народу» – Микола Тищенко, Мар'яна Безугла та Олександр Качура, а також уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: