У Раді розповіли, коли призначать нового омбудсмена замість Денісової

Читать на русском
Звільнення Денісової не означає припинення роботи апарату омбудсмена. Апарат, як і раніше, працює в стандартному режимі
Федір Веніславський24 канал

Замість звільненої уповноваженої Верховної ради України з прав людини (омбудсмена) Людмили Денісової буде призначено нову людину. Орієнтовно це займе до двох місяців.

Про це розповів народний депутат України Федір Веніславський в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, претензій до омбудсмена накопичилося чимало, питання про її звільнення витало в повітрі ще до війни, тому Рада врешті-решт і прийняла таке рішення. При цьому говорити про те, хто стане новим омбудсменом, поки рано. Це тривалий процес, з урахуванням того, що поки невідома навіть дата засідання парламенту з цього питання.

«Буде оголошено конкурс, відповідно до закону України про правовий статус уповноваженого Верховної ради України з прав людини. І далі, хто на цьому конкурсі переможе, той і стане новим уповноваженим Верховної Ради... Я чесно скажу, що не знаю жодного прізвища, яке б зараз заслуговувало на довіру, щодо можливості заняття цієї посади в майбутньому... Навіть з урахуванням того, що зараз воєнний стан, я думаю що це буде не раніше ніж найоптимістичніше протягом місяця, максимум двох. Можна сподіватися, що ми будемо мати нового уповноваженого Верховної Ради» - сказав він.

Веніславський додав, що звільнення Денісової не означає припинення роботи апарату омбудсмена. Апарат як і раніше працює в стандартному режимі, незалежно від наявності на посаді омбудсмена когось.

Нагадаємо, 31 травня Верховна рада звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженого з прав людини. Відповідне рішення підтримали 234 депутати.

У «Слузі народу» пояснили суть претензій до Денісової. Так за словами нардепа, однією з причин є те, що вона «майже не виконувала свої повноваження» щодо правозахисної діяльності та вела дивну медійну роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: