Звільнення Денісової: у «Слузі народу» пояснили суть претензій до омбудсмена

Читать на русском
У СН заявили, що омбудсмен Людмила Денісова з початку війни майже не виконувала своїх повноважень щодо правозахисної діяльності, вела незрозумілу медійну активність і часто виїжджала за кордон.

У фракції «Слуга народу» озвучили суть претензій до омбудсмена Людмили Денісової, яку сьогодні збираються звільнити. Так, однією з причин є те, що Денісова «майже не виконувала своїх повноважень» щодо правозахисної діяльності.

Про це написав нардеп Павло Фролов.

«На превеликий жаль, з початку війни та великих страждань українців пані Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Всі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук. Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на багаточисельних деталях «сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб» та «зґвалтуваннях дітей» на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України», – написав Фрол.

Крім того, як повідомив депутат, тривалий час після 24 лютого Денісова провела за кордоном, але не в країнах, де її статус та повноваження могли б допомогти полоненим та депортованим, а у «тепліших спокійних західних європах».

Нагадаємо, напередодні сама Людмила Денісова повідомила, що її хочуть звільнити з посади. За її словами, ОПУ не влаштувала її активність як омбудсмена та діяльність, спрямована на збирання та аналіз інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях.

Сьогодні у парламенті зібрали підписи за висловлення їй недовіри.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: