Справа плівок Вовка: заставу судді ОАСК відправлять на армію

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання про зміни запобіжного заходу підозрюваному судді столичного адмінсуду.

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід з застави на особисте зобов'язання судді Окружного адміністративного суду міста Києва Богдана Саніна, підозрюваного у справі плівок ОАСК. Внесені гроші перерахують на потреби Збройних сил України.

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково змінив запобіжний захід судді ОАСК, заставу змінено на особисте зобов’язання. Підозрюваний зобов'язаний прибувати за кожною вимогою до детективів НАБУ, прокурора САП, слідчого судді, суду. Кошти, внесені як застава, у сумі 227 тис грн будуть перераховані на спеціальний рахунок на потреби ЗСУ», – інформують у суді.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Раніше антикорсуд зменшив заставу віце-мера Одеси Олега Бриндака на 5 млн грн і передав їх на потреби ЗСУ. Його підозрюють в участі у злочинній організації одеського бізнесмена Володимир Галантерника та зловживанні службовим становищем на користь цієї організації на суму майже 700 млн грн.

Нагадаємо, заставу іншої підозрюваної у цій справі одеської чиновниці Інни Поповської теж перерахували на потреби української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: