У росії заявили, що їм може знадобитися 10 років для повернення економіки на довоєнний рівень

Читать на русском
У росії вже визнали, що через західні санкції їм може знадобитися десять років, щоб повернути економіку на рівень 2021 року.

Для відновлення ВВП росії до рівня 2021 року може знадобитися десять років. Удару російській економіці завдали західні санкції.

Про це на Петербурзькому економічному форумі заявив голова Сбербанку Герман Греф.

За найкращих сценаріїв на повернення РФ до рівня споживання 2021 року підуть десятиліття – економістПрофесор Чиказького університету і Вищої школи економіки РФ Сонін вважає, що Росія потребуватиме 20-30 років на відновлення попереднього рівня життя.

«Повернення економіки на рівень 2021 року може зайняти приблизно 10 років», – заявив Греф. За його словами, це станеться, «якщо нічого не робити».

Він зазначив, що на країни, які запровадили санкції проти росії, припадає 56% російського експорту, через що під загрозою опинилося 15% ВВП.

За прогнозами Сбербанку, ВВП росії в 2022 році впаде на 7%, а в 2023 році – на 10,3% щодо рівня 2021 року.

Нагадаємо, аналітики компанії S&P Global Market Intelligence також прогнозують, що російська економіка потребує 10 років, щоб відновитися після санкцій до рівня 2021 року. А водночас економіка України зможе повернутись до довоєнного рівня за п'ять років.

Відповідно до внутрішнього прогнозу мінфіну, росія зіткнеться з найглибшим економічним спадом майже за три десятиліття на тлі тиску санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: