Британія ввела санкції проти патріарха Кирила

Читать на русском
Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила та уповноваженої з прав дитини у росії за підтримку війни в Україні та депортацію українських дітей.

Велика Британія ввела санкції проти деяких громадян росії за підтримку війни в Україні, а також за депортацію та примусове усиновлення українських дітей.

Список оприлюднено на сайті британського уряду.

Під обмеження потрапив глава Російської православної церкви патріарх Кирило – за активну підтримку російської військової агресії в Україні.

Британія ввела санкції проти Кабаєвої, колишньої дружини путіна та його родичівПід санкції Британії потрапили колишня дружина путіна, його коханка Аліна Кабаєва та двоюрідні брати.

Також обмеження запровадили щодо уповноваженої з прав дитини у росії Марії Львової-Бєлової. Як зазначили у британському уряді, вона причетна до насильницького вивезення 2 тисяч дітей із Луганської та Донецької областей. Окрім того, омбудсмен сприяла створенню нової політики, спрямованої на усиновлення депортованих дітей у росії.

Під санкції потрапили також:

  • депутат Мосміськдуми та член путінської політичної еліти Сергій Савостьянов – за публічну підтримку війни в Україні;

  • Олексій Ісайкін, президент та член ради директорів групи компаній «Волга-Дніпро», транспортної компанії, яка уклала контракт з урядом росії на створення повітряних мостів для перевезення критично важливих вантажів;

  • чотири військові полковники з 64-ї окремої мотострілецької бригади – за звірячі злочини проти мирного населення Бучі;

  • члени так званого «Комітету порятунку миру та порядку» – організації, що співпрацює з російською армією для підтримки окупації Херсонської області.

«Сьогодні ми націлені на посібників та винуватців путінської війни, які принесли Україні невимовні страждання, включаючи насильницьке переміщення та усиновлення дітей. Ми не втомимося захищати свободу і демократію і тиснути на путіна, поки Україна не досягне успіху. Союзники путіна, як і раніше, вважають за краще заплющувати очі на воєнні злочини і підтримувати його кривавий наступ», – заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Нагадаємо, раніше у Євросоюзі офіційно затвердили шостий пакет санкцій проти росії. Спочатку патріарх Кирило мав потрапити під обмеження, але Угорщина наполягла на його виключенні зі списку.

Наприкінці травня Верховна рада прийняла постанову про введення персональних санкцій проти представників Російської православної церкви. Пропозиції буде винесено на розгляд РНБО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: