Україна отримає 500 нових бронеавтомобілів для ЗСУ

Читать на русском
При цьому з якою країною, або країнами вдалося укласти такий масштабний контракт - поки що невідомо.
БА Jackal виробництва Британіїmilitary-today.com

Збройні Сили України отримають 500 нових імпортних бронеавтомобілів. Контракти на їх придбання уклав «Укроборонпром».

Про це повідомляє пресслужба Державного концерну «Укроборонпром».

«Більше озброєння - якнайшвидша перемога. Ми продовжуємо виробляти, відновлювати та імпортувати озброєння і військову техніку» - сказано в повідомленні.

Чехія передала Україні танки Т-72 та БМП-1 для потреб ЗСУМіністр оборони Чехії Яна Чернохова підтвердила, що такі поставки ведуться, але сказала, що коментувати нічого не стане, щоб не полегшувати життя росії

При цьому з якою країною, або країнами вдалося укласти такий масштабний контракт - поки що невідомо. Зараз Україна отримує бронеавтомобілі від різних країн, виробляють їх різні компанії - так, Україна отримала бронемашини від Австралії, США, Британії, Канади та багатьох інших країн. Однак на українській службі є БА й українського виробництва, не тільки імпортні.

Не розкриваються також терміни доставки бронеавтомобілів в Україну, і куди саме вони будуть спрямовані.

Нагадаємо, влада Британії має намір відправити в Україну невелика кількість бронеавтомобілів Stormer, які оснащені пусковими установками для протиповітряних ракет.

А 12 червня німецька корпорація Rheinmetall заявила про готовність негайно передати Україні перші БМП Marder. Компанія є виробником цих машин, а також здійснює їх поточний ремонт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: