Єврокомісія підтримає надання Україні статусу кандидата в ЄС – Politico

Читать на русском
Надання Україні статусу кандидата в ЄС, як неодноразово підкреслювала українська влада, стане великим моральним фактором для українців
Ілюстративне фотоgmk.center

Європейська комісія наполягатиме на тому, щоб надати Україні статус кандидата в члени Європейського Союзу. Рішення при цьому залишиться за Європейською Радою.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на власне джерело, що володіє інформацією.

«Європейська комісія рекомендуватиме надати Україні офіційний статус країни-кандидата в ЄС, за словами кількох офіційних осіб, знайомих з обговореннями, які відбулися під час дебатів між членами комісії в понеділок» - розповіло джерело виданню.

Україна у якості кандидата в ЄС тільки посилить Європейський Союз – ЗеленськийПрезидент також різко розкритикував скептиків, які заявляють, що Україні не потрібно надавати статус кандидата в ЄС

Видання зазначає, що надання Україні статусу кандидата в ЄС, як неодноразово підкреслювала українська влада, стане великим моральним фактором для українців в ході війни, що ведеться з росією.

«Комісія не забуває, що Україна - єдина країна в Європі, де люди загинули, де в людей стріляли, тому що вони були на вулицях з прапорами ЄС. Тепер ми не можемо сказати їм: «Вибачте, хлопці, ви розмахували не тим прапором» - додало джерело, коментуючи виданню рішення Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що Україна має європейську культуру, а Європейський союз може і повинен розширюватися. Тому Україні можна надати статус кандидата у члени Європейського Союзу.

При цьому, якщо Європейський союз не надасть Україні статус кандидата в члени ЄС, в самій Україні ця відмова буде сприйнята вкрай негативно. Це послабить позиції Євросоюзу, України, і посилить позиції росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: