Окупанти контролюють більшу частину Сєверодонецька, але не очікували такого опору – британська розвідка

Читать на русском
У британській розвідці підтвердили, що більшу частину Сєвєродонецька контролюють російські військові, а на заводі Азот укриваються підрозділи ЗСУ та сотні мирних жителів.

Російські війська зараз контролюють більшу частину Сєвєродонецька. Але малоймовірно, що рф очікувала такого сильного опору або такого повільного конфлікту на виснаження.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

«Після більш ніж місяця запеклих боїв російські війська тепер контролюють більшу частину Сєвєродонецька. Російська тактика ведення бойових дій у містах, заснована на інтенсивному використанні артилерії, завдала значної шкоди всьому місту», – йдеться у звіті.

Війна в Україні досягає поворотного моменту: на Заході назвали три можливі сценарії розвитку подійНа Заході вважають, що війна в Україні досягає своєї критичної точки і розглядають три сценарії подальшого розвитку подій – подальший успіх росії на сході, тупикова ситуація на фронті, і є ще найменш імовірний сценарій.

У розвідці підтвердили, що на заводі «Азот» ховаються підрозділи ЗСУ разом із кількома сотнями мирних жителів, а також припустили, що російські сили закріплюватимуться на «Азоті», а українські військові зможуть вижити під землею.

«Це, ймовірно, тимчасово завадить росії перекинути підрозділи для місій в інших місцях. Вкрай малоймовірно, що росія очікувала такого сильного опору або такого повільного конфлікту на виснаження під час початкового планування вторгнення», – зазначили у розвідці.

Нагадаємо, голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що через руйнування всіх мостів до Сєверодонецька евакуація населення та підвезення гуманітарних вантажів зараз неможливі.

Як заявив президент Володимир Зеленський, доля України та Донбасу вирішується у битві за Сєверодонецьк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: