У військовій адміністрації Києва прокоментували загрозу повторного наступу на столицю

Читать на русском
Загроза повторного наступу на Київ зберігається, заявили у військовій адміністрації. Але росія зараз не зможе раптово або за короткий термін створити для цього необхідне угруповання військ.

Небезпека повторного наступу на Київ залишається, але фактичних ознак формування військ для цього зараз не спостерігається.

Про це заявив голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов.

За словами Жирнова, у Брянській та Курській областях немає фактичних ознак формування військ для наступу на Київ. Проте росія може використати для цього територію Білорусі.

Битва під Києвом увійде до підручників з військової історії – радник ЗалужногоВійськовий експерт, спеціальний радник Залужного розповів, як проходила битва з росіянами під Києвом.

«Росія від своєї агресивної мети оволодіти всією території України не відмовилась. Київ як столиця є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами. Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається. Ми розуміємо, що для повторного наступу потрібно створити велике угрупування військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння військовою техніку та матеріально-технічних засобів. У сьогоднішніх умовах раптово або за короткий термін цього здійснити неможливо», – заявив Жирнов.

Проте підготовка до можливого наступу ведеться: готуються рубежі та позиції, будуються оборонні споруди, певну місцевість готують до замінування, проводиться підготовка військ.

«Загроза існує та існуватиме, доки ми не переможемо, однак Київ готується дати належну відсіч ворогу», – наголосив глава КМВА.

Раніше в Міністерстві оборони України заявили, що вони не мають інформації про можливий наступ на Київ.

Нагадаємо, західні аналітики назвали п'ять сценаріїв, як далі розвиватиметься війна в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: