Україна потребує більшої кількості важкої зброї – Столтенберг

Читать на русском
Столтенберг нагадав, що Україна зараз дуже залежить від постачань зброї із Заходу, оскільки це єдиний спосіб успішно протистояти вторгненню росії
Єнс Столтенбергnato.int

Україна потребує більшої кількості важкого озброєння, щоб успішно протистояти російським окупантам і агресії з боку росії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Гаазі, повідомляється на офіційному сайті НАТО.

«Україна повинна мати більше важкого озброєння. Союзники та партнери по НАТО вже давно надають важке озброєння, і вони нарощують свої зусилля» - запевнив він.

Україна отримала масу зброї від Заходу, на росію очікують дуже великі втрати – РезніковВже зараз запаси озброєння НАТО в Україні досягли таких розмірів, що російська армія приречена на великі втрати

Столтенберг зазначив, що 15 червня пройде зустріч контактної групи підтримки України, і там буде обговорюватися питання надання Україні різних видів озброєння, включаючи сюди й важку військову техніку. Столтенберг нагадав, що Україна зараз дуже залежить від постачань зброї із Заходу, оскільки це єдиний спосіб успішно протистояти вторгненню росії. Українських військових треба підготувати належним чином, бо коли закінчиться ця війна - не зрозуміло.

«Вони повинні бути готові продовжувати протягом тривалого часу, і ми будемо продовжувати надавати підтримку» - додав він.

Нагадаємо, в Пентагоні впевнені, що Україна після війни з росією обов'язково збережеться, як суверенна держава. У неї буде своя, потужна армія, яку буде необхідно озброювати - і США вирішують це питання.

Також українські військовослужбовці вже закінчують навчання на американських реактивних системах залпового вогню HIMARS. Незабаром ці системи вже будуть в Україні та вступлять в бойові дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: