РСЗВ HIMARS скоро прибудуть в Україну, українські військові майже завершили навчання – Пентагон

Читать на русском
Зараз у росіян більше можливостей в артилерії - але це ненадовго, оскільки скоро в Україні буде достатньо систем зразка НАТО
Реактивна система залпового вогню HIMARSYouTube

Українські військовослужбовці вже закінчують навчання на американських реактивних системах залпового вогню HIMARS. Незабаром ці системи вже будуть в Україні та вступлять в бойові дії.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заступника міністра оборони США Коліна Каля.

Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ розібратися з питанням забезпечення арміїЗеленський визнав, що реальна ситуація відрізняється від доповідей, які він отримує, і доручив Залужному розібратися з питанням забезпечення армії

За словами Каля, російським військам вдалося домогтися деяких тактичних успіхів на півдні та сході України, однак це не означає, що росія зможе реалізувати свої основні цілі - окупація України. Українські та російські війська зазнають великих втрат, але лінія фронту практично не зміщується.

При цьому в Пентагоні поділяють стурбованість України щодо нерівних артилерійських можливостей ЗСУ і російських військ. Зараз у росіян більше можливостей в артилерії - але це не надовго, оскільки скоро в Україні буде достатньо систем зразка НАТО, а також РСЗВ, таких, як HIMARS.

Нагадаємо, за даними Міноборони, станом на сьогодні Україна отримала від західних країн близько 10 відсотків запитаної військової допомоги, в тому числі озброєння всіх видів і типів.

Для гарантованої перемоги у війні з росією на поточний момент Збройним силам України потрібно багато зброї. Серед іншого, це мінімум тисяча гаубиць натовського зразка, не менше трьох сотень реактивних систем залпового вогню, дві з половиною тисячі одиниць різної бронетехніки (включаючи танки) і не менше тисячі БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: