Російські окупанти випробовують в Україні нові види озброєння – Маляр

Читать на русском
Російські окупанти застосовують в Україні дуже широкий спектр забороненої зброї. Щобільше, частину цього озброєння окупанти тут випробовують
Ілюстративне фотоВікіпедія

Російські окупанти продовжують масово порушувати всі правила і звичаї ведення війни. Серед воєнних злочинів росії в Україні - випробування нового озброєння, переважно такого, яке заборонене міжнародними конвенціями.

Про це розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі Національного телемарафону.

За її даними, російські окупанти застосовують в Україні дуже широкий спектр забороненої зброї. Щобільше, частину цього озброєння окупанти тут випробовують.

Українські військові та розвідники на Донбасі тактично переграють російську армію – ЗеленськийВсе, що потрібно ЗСУ - достатня кількість сучасної артилерії, щоб забезпечити перевагу Україні та викинути окупантів геть

«Вони фактично використовують цю війну для випробування своїх нових зразків зброї, і все це тут застосовується. Якась зброя у них тут проходить «успішне» випробування, деякі зразки виявляються надзвичайно роздутими за своїми якісними характеристиками... На жаль, росія порушує всі норми та звичаї війни, воюючи з Україною», - розповіла вона.

Маляр визнала, що зараз на ключових напрямках росія має перевагу над ЗСУ в рази. Для успішної оборони та контрнаступу Україні потрібно якомога більше зброї.

Раніше в Міноборони заявили, що спецслужби рф працюють над тим, щоб зірвати постачання озброєння в Україну - для цього була посилена підривна діяльність в різних країнах.

Для гарантованої перемоги у війні з росією на поточний момент Збройним силам України потрібно багато зброї. Серед іншого, це мінімум тисяча гаубиць натовського зразка, не менше трьох сотень реактивних систем залпового вогню, дві з половиною тисячі одиниць різної бронетехніки (включаючи танки) і не менше тисячі БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: