Прокуратура повідомила про підозру колаборанту, який очолив «управління» в Каховці

Читать на русском
Херсонська прокуратура повідомила про підозру особі, яка погодилася на співпрацю з окупантами і очолила псевдо управління з питань освіти в регіоні.

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру у колабораційній діяльності особі, яка добровільно обійняла посаду так званого «начальника управління освіти військово-цивільної адміністрації Каховки» в окупації.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Очолила управління освіти окупованої Каховки - громадянці повідомлено про підозру у колабораціонізмі. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканці міста Каховка повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення на територію України у квітні 2022 року підозрювана добровільно обійняла посаду так званого «начальника управління освіти військово-цивільної адміністрації Каховки» на тимчасово окупованій території. Вона «призначала» на посади директорів шкіл та проводила інвентаризацію матеріальних цінностей закладів середньої освіти.

За інформацією ЗМІ, вказану посаду у Каховці обіймає Ірина Махньова. Вона є власницею торговельних точок з продажу португальського взуття. Вже на посаді почала свою діяльність з погроз вчителям і адміністраціям освітніх закладів.

Нагадаємо, ми писали про те, скільки колаборантів українці здали Службі безпеки України. Раніше в мерії Маріуполя назвали імена колаборантів із партії «Опозиційна платформа – За життя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: