ДБР відкрило провадження щодо нардепа-колаборанта Ковальова: реакція «Слуги народу»

Читать на русском

Щодо народного депутата Олексія Ковальова від «Слуги народу» за ініціативи ДБР було порушено кримінальне провадження за колабораційну діяльність.

Щодо народного депутата Олексія Ковальова від «Слуги народу» за ініціативи ДБР було порушено кримінальне провадження за колабораційну діяльність.

Про це повідомляє пресслужба відомства у середу, 8 червня.

За інформацією, оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму.

«Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області. Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що росія на Херсонщині надовго», - йдеться в повідомленні ДБР.

Також стало відомо, що за матеріалами ДБР ще у квітні поточного року генпрокурор порушив кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У «Слузі народу» вже відеагували на інформацію ДБР та нагадали, що на початку травня Ковальова виключили зі складу фракції «Слуга народу» у Верховній раді, оскільки той добровільно перебував в окупованому Херсоні і роздав інтерв'ю російській пресі.

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації кірієнко, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні», - йдеться в заяві СН.

У СН вирішили звернутися:

  • до Ради із закликом позбавити Ковальова мандату нардепа у відповідності до чинного законодавства. Також
  • до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна згідно чинного законодавства
  • до органів судової влади із закликом якнайшвидше розглянути справу Ковальова, визначивши міру покарання згідно із законом.

Крім того, у СН зазначили, що не закликатимуть колишнього колегу скласти мандат.

«Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно – немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду. Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-1 Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ», - підсумували в партії.

Нагадаємо, наприкінці квітня «Слуга народу» припинила членство Олексія Ковальова у фракції. Політсила також просила правоохоронці розібратися в обставинах перебування нардепа на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Наприкінці 2021 року Олексій Ковальов став власником 4 каналу. Як пізніше розповів депутат, він оформив угоду на батьків, після чого подарували йому куплений актив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: