Окупанти змінили тактику в Сєвєродонецьку: Арестович назвав причину

Читать на русском
Окупанти розірвали контакт зі Збройними силами України; ближніх боїв у міській забудові більше немає, є масовані артилерійські та авіаційні удари
Ілюстративне фотоAFP 2022

Російські окупанти після багатоденних безуспішних спроб захопити Сєвєродонецьк в Луганській області змінили тактику. Живу силу противник відвів назад, і зараз рівняє порожнє місто з землею за допомогою артилерії та авіації.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Доля України та Донбасу вирішується в битві за Сєвєродонецьк – ЗеленськийСєвєродонецьк залишається епіцентром протистояння на Донбасі. Це дуже жорстока битва, дуже важка. Мабуть, одна з найважчих протягом всієї цієї війни

За словами Арестовича, рашисти розірвали контакт зі Збройними силами України; ближніх боїв у міській забудові більше немає, є масовані артилерійські та авіаційні удари. Причина-зміна керівництва російськими військами на цьому напрямку; рашистські генерали всіляко демонструють, як вони, нібито, бережуть своїх солдатів.

«У Сєвєродонецьку вони розірвали контакт, відійшли назад і працюють артилерією в основному й авіацією. Відповідно, там порожнеча всередині. Тобто вони відійшли, наші відійшли, щоб артилерія била в порожнє місце. Вони там старанно б'ють без особливого успіху... Начальство демонструє новий стиль. А демонструє воно новий стиль або тому що воно дуже розумне, або тому що воно зрозуміло, що війська надломлені. І загибель Кутузова доказ тому - що якщо генерал з'являється на місце підіймати ВДВ... Але якщо такі війська посипалися, що ж можна хотіти від інших підрозділів?»- сказав він.

Нагадаємо, раніше в Луганській ОВА за підсумками 8 червня заявили, що Збройні Сили України все ще утримують частину Сєвєродонецька, попри заяву росіян про те, що місто взято. Ситуація в обласному центрі дуже важка. При цьому ЗСУ здатні відбити Сєвєродонецьк, але місто не має важливого стратегічного значення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: