Окупанти силоміць вивезли жителів Попасної та пограбували їхні будинки

Читать на русском
Після захоплення міста Попасна Луганської області російські війська силоміць вивезли містян до Первомайська та пограбували їхні будинки.
Getty Images

Після захоплення міста Попасна Луганської області російські війська силоміць вивезли містян до Первомайська та пограбували їхні будинки.

Про це розповів голова Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов в етері телемарафону.

Відомо, що війська рф окупували Попасну 8 травня. Перед цим місцева влада організовувала евакуацію цивільних та у місті на той час залишилися півтори тисячі людей. Окупанти примусово вивезли жителів у Первомайськ. Людям довелося самостійно подолати близько семи кілометрів пішки, щоб повернутися додому.

«Зараз людям дозволили пішки повертатися до Попасної. Вони повернулися й побачили, що в будинках нічого не залишилося. Вкрали все: побутову техніку, меблі, речі, придатні для споживання», — розповів Ханатов.

В місті на вулицях залишаються тіла загиблих цивільних і військових. Наразі Попасна знищена вщент та швидко відновити щось – неможливо.

Нагадаємо, окупанти продовжують обстрілювати Луганську область. Минулої доби, 10 червня, противник відкривав вогонь із різного типу озброєння по дев’яти населених пунктах області. В Рубіжному та Попасній не залишилось жодного вцілілого промислового об'єкту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: