Обстріл заводу «Азот» у Сєвєродонецьку: з'явилися подробиці

Читать на русском
У Сєвєродонецьку внаслідок обстрілу окупантами заводу Азоту викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося.
t.me/luhanskaVTSA

У Сєвєродонецьку внаслідок обстрілу окупантами заводу «Азоту» бомбосховище уціліло, викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Окупанти змінили тактику в Сєвєродонецьку: Арестович назвав причинуОкупанти розірвали контакт зі Збройними силами України; ближніх боїв у міській забудові більше немає, є масовані артилерійські та авіаційні удари

«На щастя, обійшлося без жертв. Вціліло й бомбосховище. Внаслідок вибухів пошкоджено щонайменше два цехи хімічного підприємства. Один із них ключовий – цех виробництва аміаку 1-Б. Втім, викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося – всі добрива та хімікати, як запевняють власник підприємства, були вивезені з території на другий день війни», - написав він.

Гайдай додав, що російські окупанти продовжують обстрілювати Сєвєродонецьк з артилерії, у місті продовжуються вуличні бої. Також ворог сильно б'є по промзоні.

Нагадаємо, 8 червня ввечері російська армія зробила потужний обстріл території ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот». Було пошкоджено цехи аміаку.

Перед цим Гайдай повідомляв, що ЗСУ все ще утримують частину Сєвєродонецька – околицю міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: