Бої за Сєвєродонецьк та підготовка до наступу на Слов'янськ: зведення Генштабу

Читать на русском
Російські окупанти просуваються у напрямі Слов'янська. При цьому за добу на Донецькому та Луганському напрямах ЗСУ відбили 14 атак ворога.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти просуваються у напрямі Слов'янська, посилюють угруповання цьому напрямі. Також продовжуються бої за місто Сєвєродонецьк.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 11 червня.

Арестович озвучив орієнтовні втрати української армії у війні з росієюПри цьому втрати росії Арестович оцінює, як такі, що в кілька разів перевищують українські. Бо на початку війни росіян гинуло значно більше, ніж зараз

Наразі ситуація на фронті виглядає так:

На Волинському та Поліському напрямках близько семи батальйонів збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Продовжено терміни: до 18 червня - проведення перевірки бойової готовності збройних сил республіки Білорусь; до 8 липня – закриття повітряного простору над південною частиною Білорусі. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу підрозділів Західного військового округу на ділянці російсько-українського кордону в Брянській та Курській областях для запобігання перекиданню наших військ на інші загрозливі напрямки. Агресор обстрілював позиції наших військ у прикордонних районах Сумської області.

На Слов'янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на Слов'янськ. Веде штурмові дії у напрямку Пасіка – Богородичне, має успіх та намагається закріпитися на північно-західній околиці Богородичного.

На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси для підготовки наступу на Слов'янськ та Сіверськ.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Новотошківське - Оріхове, має частковий успіх, закріплюється на північній околиці Оріхового, продовжує вести штурмові дії в місті Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку окупанти проводять перегрупування з метою ведення наступу на Миколаївку та Камишеваху. Для посилення угруповання військ перемістили до однієї батальйонної тактичної групи.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник застосовує авіацію та артилерію для сковування наших військ.

На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на веденні позиційної оборони. Противник вживає заходів з удосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони

Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря є шість носіїв крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили 14 атак ворога, знищено безліч бронетехніки.

Нагадаємо, ЗСУ відкинули окупантів на 5-7 кілометрів у Запорізькій області.

Також повідомлялося, що окупанти хочуть повернути втрачені позиції на Херсонщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: