Виїзд чоловіків за кордон: Зеленський відповів на петицію щодо скасування заборони

Читать на русском
Виїзд чоловіків за кордон. Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо скасування заборони виїзду з України.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо скасування заборони виїзду для чоловіків призовного віку з України, яка зібрала понад 27 тисяч голосів.

Про це повідомляє сайт президента.

У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків намагалися незаконно виїхати з України від початку війниЗ початку повномасштабної війни 3 тисячі 250 чоловіків намагалися незаконно виїхати за кордон, розповіли у ДПСУ.

Автор петиції пропонує скасувати заборону на виїзд з України для чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадити пріоритет призову при мобілізації добровольців. Для решти чоловіків пропонують відкрити кордони, щоб не провокувати корупцію.

Петиція набрала достатньо голосів ще наприкінці травня. Володимир Зеленський дав офіційну відповідь 10 червня.

Президент заявив, що згідно з Конституцією, захист суверенітету та територіальної цілісності держави – справа всього українського народу. Тому скасування заборони виїзду буде після завершення дії воєнного стану.

«Я звернувся до прем'єр-міністра з проханням комплексно опрацювати озвучені в петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання та виявлення можливих правопорушень, пов'язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про результати розгляду порушених питань автора петиції буде проінформовано», - написав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що петиція про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку має адресуватися не йому, а батькам убитих на війні бійців.

При цьому президент назвав «гарною ідеєю» візовий режим з росією та підтримав петицію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: