Зеленський підтримав петицію щодо візового режиму для росіян

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський у середу, 25 травня, підтримав петицію щодо запровадження візового режиму для громадян росії.

Глава держави Володимир Зеленський у середу, 25 травня, підтримав петицію щодо запровадження візового режиму для громадян росії.

Про це повідомляє офіційний сайт Офісу президента.

За словами президента, він підтримує посилення контролю над в'їздом росіян в Україну на тлі повномасштабної російської агресії.

Електронна демократія: менше одного відсотка петицій до президента отримали відповідьВолодимиру Зеленському подали більше 21 тисячі петицій. Більшість не набрала потрібної для розгляду кількості голосів, на 77 президент відповів.

«На тлі повномасштабної російської агресії порушене питання є важливим та невідкладним, тому необхідність посилення режиму контролю за в'їздом громадян РФ на територію України підтримую», - зазначив Зеленський.

Крім цього, президент подякував усім, хто підписав петицію, за активну громадянську позицію. Він повідомив, що направив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю листа із проханням опрацювати питання.

2 травня стало відомо про те, що петиція до президента з проханням запровадити візовий режим із росією набрала більш ніж 25 тисяч голосів. Її передали на розгляд глави держави.

Зазначимо, напередодні повномасштабного вторгнення Володимир Зеленський заявив, що можливість запровадження Україною візового режиму з Росії залежить від подальших кроків російської сторони.

Нагадаємо, з 1 березня 2020 року перетин українського кордону з росією здійснюється лише на підставі закордонного паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: