Постановка жінок на військовий облік: Зеленський дав відповідь на петицію

Читать на русском
Зеленський вважає, що тема постановки жінок на військовий облік викликала найширший резонанс тільки через те, що було відсутнє докладне роз'яснення питання
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський дав відповідь на петицію українців з приводу постановки жінок на військовий облік, яка набрала понад 37 тисяч підписів. Він закликав міністра оборони Олексія Рєзнікова попрацювати над тим, щоб скоротити перелік спеціальностей і професій, наявність яких зобов'язує жінок стати на військовий облік.

Про це повідомляється на сайті президента України.

«Розглянувши цю петицію, президент зазначив, що, згідно з Конституцією України, захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього українського народу, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та рівні перед законом і не може бути привілеїв або обмежень за ознакою статі» - сказано в повідомленні.

Наказ Міноборони: кому з українок потрібно буде стати на військовий облік та навіщоЖінки багатьох спеціальностей будуть зобов'язані стати на військовий облік. Як, коли і головне навіщо це треба буде робити, розібралося Слово і діло.

Зеленський додав, що тема постановки жінок на військовий облік викликала найширший резонанс тільки через те, що було відсутнє докладне роз'яснення питання і, в другу чергу, виявився занадто широким список спеціальностей для постановки. Тому список буде скорочений, роз'яснення більш докладними, а адміністративне покарання за несвоєчасну постановку на військовий облік військовозобов'язаних жінок переглянуть у бік його полегшення.

Нагадаємо, що 17 грудня набрав чинності наказ Міністерства оборони №313 від 11 жовтня 2021 року «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених відповідним військово-обліковим спеціальностям, після отримання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов'язаних».

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, що саме передбачає військовий облік для жінок. При цьому, частина процесів, здійснюваних при постановці на військовий облік, можна буде здійснити онлайн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: