Ворог готується наступати на Слов'янськ та зміцнює позиції на півдні – Генштаб

Читать на русском
У п'ятницю, 10 червня, ворог хоче поновити наступ на Слов'янськ, а також продовжує зміцнювати свої позиції на півдні України.

У п'ятницю, 10 червня, ворог хоче поновити наступ на Слов'янськ, а також продовжує зміцнювати свої позиції на півдні України.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу в Facebook.

За інформацією військових, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація без істотних змін.

На Харківському напрямку окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ. Ведуть вогонь по наших підрозділах з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Харкова, Кринички, Гусарівки, Байраки та Чепель.

На Слов'янському напрямку російські військові готуються відновити наступ на Слов'янськ. Вели обстріл із артилерії по районах населених пунктів Долина, Червона Поляна, Нова Дмитрівка, Грушуваха та Дібровне.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог намагається вести штурмові дії, аби встановити повний контроль над Сєвєродонецьком та блокувати просування наших бійців. Окупанти вели обстріл із артилерії в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Тошківка, Золоте та Гірське.

На Бахмутському напрямі російські військові вели вогневу активність неподалік Нью-Йорку, Золотого, Врубівки, Камишевахи, Берестового та Луганського.

Окупанти, які втекли з-під Києва, втратили бойовий дух та називають себе безхатченками – СБУВійська росії, які втекли з-під Києва на схід, втратили бойовий дух і називають себе безхатченками - вони не можуть звикнути, що доводиться жити в окопах замість домівок заможних українців.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та запорізькому напрямках обстрілювали з мінометів та артилерії райони населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Невельське, Мар'їнка, Оріхів, Опитне та Новобахмутівку. Також завдали удару по авіації неподалік від Мар'їнки, Красногорівки, Новобахмутівки та в районі Олександрополя.

На Новопавлівському напрямку ворог посилив угруповання своїх військ.

На Лиманському напрямі окупанти не вели бойових дій. Закріпилися у районі Святогірська. Планують продовжити наступ у напрямі Лиман – Слов'янськ. Обстрілювали райони поруч із Дронівкою та сріблянкою.

На Південнобузькому напрямку російські військові продовжують удосконалювати обладнання рубежів оборони та здійснюють заходи маскування.

На Бессарабському напрямку ситуація без істотних змін.

В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог тримає на готовності до застосування крилаті ракети морського базування Калібр.

Раніше в СБУ повідомили, що окупанти, які втекли з-під Києва, втратили бойовий дух і називають себе бомжами.

За інформацією Генштабу, 9 червня, ворог просунувся у бік Камишевахи, але безрезультатно штурмував Сєвєродонецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: