В Україні можуть бути лише захисники Незалежності і ті, хто допомагає її захищати – Зеленський

Читать на русском
В Україні є ті, хто служить і ті, хто забезпечує тих, хто служить. Одні захищають Батьківщину, інші платять податки
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 9 червня, 106-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів про перспективи економічної політики в Україні, а також про те, як просувається європейська інтеграція України.

Основне зі [звернення] (https://t.me/V_Zelenskiy_official/1990) президента:

  • Зеленський поговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном про європейську перспективу України, гарантії безпеки та оборонну підтримку. Також пройшла розмова з прем'єр-міністром Чорногорії.
  • Зеленський звернувся до учасників міністерської зустрічі Організації економічного співробітництва та розвитку.
  • Також пройшла важлива урядова нарада, яка була присвячена економічному розвитку України. Діяти уряд буде на трьох рівнях.
  • Перший рівень-Програма спеціальних грантів для підтримки малого та середнього бізнесу. Те, що вже зараз може забезпечувати нові робочі місця і нову податкову базу.
  • Другий рівень-розвиток сектору безпеки в усіх його аспектах. Це також питання про робочі місця, про професійність, про технологічність.
  • Третій рівень - промислове відновлення та залучення інвестицій. Локалізація, індустріальні парки, підтримка державного замовлення, залучення сучасних технологій в Україну. Готуються відповідні державні програми.
  • В Україні є ті, хто служить і ті, хто забезпечує тих, хто служить. Одні захищають Батьківщину, інші платять податки.
  • На фронті ситуація без особливих змін. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, інші міста Донбасу, які окупанти вважають зараз ключовими мішенями, тримаються.
  • Є певний позитив у Запорізькій області, де вдається зривати плани окупантів. Поступово просуваємося на Харківщині, звільняючи нашу землю. Тримаємо оборону на Миколаївському напрямку.

Нагадаємо, Зеленський у четвер, 9 червня, підписав указ про санкції проти російського президента володимира путіна.

Також Зеленський візьме участь у офіційному саміті країн-членів Північноатлантичного альянсу, який пройде з 28 по 30 червня в Мадриді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: