За умови загрози війни лише близько половини громадян планують майбутнє дітей в Україні – опитування

Читать на русском
У разі капітуляції росії та її роззброєння близько 84 відсотків опитаних згодні залишити дітей в Україні.

Якщо війна з росією триватиме, лише 42,9% громадян планують майбутнє своїх дітей та онуків в Україні.

Такими є результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення CASE Україна.

У разі перемир'я, припинення вогню та відкладення війни майбутнє своїх дітей та онуків в Україні планують 54,7% опитаних.

Більшість українців не згодні на територіальні поступки заради миру – опитуванняПонад 80 відсотків українців вважають, що навіть заради якнайшвидшого досягнення миру не можна поступатися росії територіями.

Якщо у росії відбудеться зміна влади та прийдуть демократичні сили, згодні планувати майбутнє дітей та онуків в Україні 76,8% мешканців України.

84-85% громадян згодні залишити дітей тут, у разі капітуляції росії та її повного роззброєння, а також у разі припинення війни, вступу України до НАТО чи отримання гарантій безпеки від інших країн.

Лише 1,8% громадян планують, що діти та онуки покинуть Україну за будь-якого розкладу.

Соціологи зазначили, що жінки висувають дещо більші вимоги до безпеки, ніж чоловіки. Чим далі на Захід, тим менший зв'язок між небезпекою та плануванням майбутнього в Україні: наприклад, у разі продовження війни, планують майбутнє дітей та онуків в Україні 34,8% мешканців Сходу, 38,8% мешканців Півдня, 44,6% мешканців центральних та північних областей, 48,5% мешканців західної України.

Нагадаємо, на інфографіках можна подивитися, яку оцінку різним сферам життя за кордоном та вдома дали українські біженці.

За даними опитування групи «Рейтинг», 76% українців вірять у найкраще майбутнє країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: