Оптимістів побільшало: 76% українців вірять у краще майбутнє країни

Читать на русском
За час війни більше українців стали вірити у краще майбутнє країни. Також зросла кількість українців, які вважають, що центральні органи влади справляються зі своїми обов'язками.
Слово і діло

У період війни у населення відбулися значні позитивні зміни з думками щодо майбутнього України. Кількість тих, хто з оптимізмом дивиться на майбутнє країни, зросла з 13% до 76%.

Про це свідчать результати опитування групи «Рейтинг», проведеного 18-19 травня.

При цьому зменшилася як кількість тих, хто вважає, що ситуація не змінюватиметься (з 38% до 13%), так і кількість тих, хто вважає, що ситуація погіршуватиметься (з 35% до 7%). З погляду регіонального та вікового поділу відповіді досить однорідні.

Більшість українців вірять у перемогу у війні, але нешвидку – опитуванняДедалі більше українців вірять, що перемога у війні з росією буде за кілька місяців чи півроку-рік.

79% опитаних вважають, що справи в країні йдуть у правильному напрямку.

Під час війни також покращилися оцінки ефективності держави. Якщо наприкінці року лише 5% українців вважали, що центральні органи влади справлялися майже з усіма своїми обов'язками, то нині таких 54%.

Наприкінці 2021-го 53% опитаних вважали, що за часи незалежності України було більше невдач, зараз так вважають 30% населення. У той же час, з 4% до 18% збільшилася кількість тих, хто зупинився на перевазі досягнень, а також з 34% до 44% зросла кількість тих, хто вважає, що невдачі та досягнення компенсували один одного.

Опитування також показало, що 59% українців зараз вважають умови життя задовільними, з 53% до 28% зменшилася кількість тих, хто оцінює умови як погані.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, 82% українців вважають, що жодні територіальні поступки не допустимі для якнайшвидшого досягнення миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: