Евакуювати неможливо: у Сєвєродонецьку залишається до 11 тисяч мешканців

Читать на русском
У місті Сєверодонецьк Луганської області й досі залишається близько 10-11 тис. мешканців, але виїхати вони вже практично не мають можливості.

У місті Сєверодонецьк Луганської області й досі залишається близько 10-11 тис. мешканців, але виїхати вони вже практично не мають можливості.

Про це повідомив під час сьогоднішнього телемарафону мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

«У Сєверодонецьку лишається близько 10-11 тисяч населення... Наскільки мені відомо, там і росіяни вивозили наших людей на окуповану територію. І деяка частина населення самостійно намагалася втекти вже з міста, оскільки місто під шквальним обстрілом і там перебувати небезпечно», - сказав очільник міста.

ЗСУ здатні відбити Сєвєродонецьк, але це не має стратегічного значення – ГайдайЯк зазначив голова Луганської ОДА, Лисичанськ має більш вигідне значення для українських військових через своє розташування.

Він зазначив, що зараз майже неможливо для мирного населення виїхати із міста.

«Почали виходити на зв'язок люди вже з окупованої території, але це односторонній зв'язок. Бо ті, хто наважився і поїхав на окуповану територію, вони вже не можуть повернутися до міста. Я знаю кілька випадків, коли люди намагалися повернутись і просто не доїхали. Оскільки там бої, постійні сутички і працює артилерія, тож небезпечно», - додав Стрюк.

Комунікації в Сєвєродонецьку були втрачені майже 1,5 місяці тому, і через постійні обстріли вони потребують капітального відновлення.

Нагадаємо, увечері 7 червня у Генштабі повідомили, що ЗСУ відбили штурм у бік Слов'янська та утримують Сєвєродонецьк.

Також зазначимо, що в ISW розповіли, про що свідчать успішні контратаки ЗСУ у Сєвєродонецьку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: