У росії не хочуть «обговорювати статус» Херсонської та Запорізької областей – ЗМІ

Читать на русском
За словами джерел, росія у разі поновлення переговорів не хоче обговорювати так званий статус Херсонської та Запорізької областей, як Крим та Донбас.

У разі поновлення переговорів з Україною, росія не хоче «обговорювати статус» Херсонської та Запорізької областей, як у випадку з окупованими Кримом та Донбасом.

Про це пише пропагандистське видання «Известия» із посиланням на високопоставлене джерело.

РФ за спрощеною процедурою роздаватиме свої паспорти жителям Запорізької та Херсонської областейЖителям Запорізької та Херсонської областей даватимуть російське громадянство за спрощеною процедурою – путін підписав указ.

Це джерело говориться, що до нової угоди нібито не буде включено Херсонську та Запорізьку області, тому що «переважна більшість жителів регіону підтримують росію».

«Москва була готова зупинити спецоперацію ще у березні під час переговорів делегацій в Анталії. Тоді Україна сама запропонувала нейтральний статус та гарантії безпеки без включення до них Донбасу та Криму. Володимир путін був готовий піти на цей крок, але на Україну натиснув Захід, і тому Київ відкликав свою пропозицію», – сказав співрозмовник.

Нагадаємо, у середині травня Михайло Подоляк підтвердив, що переговорний процес із росією перебуває на паузі. Пізніше він пояснив, що прогрес у переговорах поки що неможливий, оскільки російська влада повернулася до агресивної риторики.

Подоляк також говорив, що росія активно намагається сформувати у жителів півдня думку про те, що «Україна їх покинула, а «русский мир» прийшов надовго». Але Україна звільнить південь, коли назбирає достатньо сил.

Тим часом у росії хочуть протягом року провести псевдореферендуми щодо приєднання окупованого Донбасу, а також Херсонської та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: