Росія активізувала свої зусилля на напрямі південніше Ізюму – британська розвідка

Читать на русском
Окупанти активізувалися на напрямі південніше Ізюму. На думку британської розвідки, вони хочуть далі тиснути на Сєверодонецьк і просунутися вглиб Донецької області.

Бої біля Сєверодонецька продовжуються. Але за останні дві доби східна група військ росії активізувала свої зусилля з просування на напрямку на південь від Ізюму.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У розвідці зазначили, що просування російської армії на Ізюмському напрямку застопорилося з квітня після зусиль українських військ.

«Росія, ймовірно, намагалася відновити східну групу військ після того, як вони зазнали дуже тяжких втрат під час невдалого наступу на Київ, але її підрозділи, ймовірно, залишаються недостатньо укомплектованими. Росія, ймовірно, прагне набрати обертів у цьому районі, щоб чинити подальший тиск на Сєверодонецьк та просунутися вглиб Донецької області», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович розповів, що російські окупанти після безуспішних спроб захопити Сєвєродонецьк змінили тактику. Живу силу супротивник відвів назад, і зараз рівняє місто із землею за допомогою артилерії та авіації.

В американському Інституті вивчення війни вважають, що російській армії після боїв і втрат у Сєвєродонецьку може не вистачити сил, щоб захопити значну територію Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: