Є дві можливі причини відведення російських військ у Запорізькій області – ISW

Читать на русском
При цьому зараз аналітики ISW не можуть підтвердити точне місцезнаходження російських підрозділів, які були відведені з Запоріжжя
Ілюстративне фотоReuters

Рішення російського окупаційного командування відвести війська з [окупованих районів Запорізької області в тилу може мати дві причини - це або бажання за їх рахунок посилити інший напрямок, або відправка пошарпаних підрозділів в тил на відновлення.

Про це повідомляє у звіті за 7 червня американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Російські сили почали відведення військ з позицій в Запорізькій області, ймовірно, або для того, щоб перевести пошарпані частини в тилові райони, або для посилення російської оборони на північному заході Херсонської області» - сказано у зведенні.

При цьому зараз аналітики ISW не можуть підтвердити точне місцезнаходження російських підрозділів, які окупанти відвели з Мелітопольського і Василівського районів Запорізької області.

Нагадаємо, станом на 5 червня 2022 року Запорізька область окупована рашистами майже на 60%. При цьому президент Володимир Зеленський вважає, що наступною великомасштабною метою російські окупанти призначили Запоріжжя. Незабаром вони спробують досягти поставленої перед собою мети - захопити обласний центр.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: