Війська рф готують наступ на Слов'янськ, на інших напрямках ЗСУ відбивають атаки – Генштаб

Читать на русском
Війська росії зосередилися на підготовці наступу на Слов'янськ Донецької області, ЗСУ вдається відбивати штурмові дії на інших напрямках.

Війська росії зосередилися на підготовці наступу на Слов'янськ Донецької області, ЗСУ вдається відбивати штурмові дії на інших напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в Facebook.

За інформацією військових, ситуація на Волинському та Поліському напрямках без особливих змін.

На Сіверському напрямку противник активних дій не здійснював. Протягом дня обстріляв населені пункти Сеньківка Чернігівської області, Сопич, Костянтинівку, Старі Вирки та Велику Писарівку Сумської області.

На Харківському напрямку противник веде бої з метою утримання зайнятих рубежів, продовжує обстріл українських позицій, мінує місцевість.

На Слов'янському напрямку основні зусилля зосереджують на підготовці до наступу на Слов'янськ. Обстріляв райони населених пунктів Велика Камишеваха, Долина, Курулька, Грушуваха, Червона Поляна та Шнурки.

ЗСУ відбили штурм у бік Слов'янська і утримують Сєвєродонецьк – ГенштабСтаном на вечір понеділка, 6 червня, ЗСУ продовжують утримувати Сєвєродонецьк, провівши напередодні контрнаступ. Також росіяни не змогли здійснити контрнаступ у бік Слов'янська.

На Сєверодонецькому напрямку противник обстрілював підрозділи українських військ та цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районі Лисичанська, Боровського та Метьолкіно.

На Бахмутському напрямку українські сили успішно стримують штурм у районі населеного пункту Камишеваха. Також безуспішними виявилися спроби штурму у напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС.

Біля Нагірного українські військові завдали вогневої поразки, після невдалого штурму супротивник відійшов на колишні позиції.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не проводили.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля росіян були зосереджені на розвідці, утриманні рубежів та відновленні втрачених позицій. Крім того, вони намагаються за допомогою артилерії не допустити створення сприятливих умов для українського контрнаступу в Херсонській та Миколаївській областях.

На Бессарабському напрямі суттєвих змін не відбулося.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника залучене для блокування цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

Інтенсивність застосування російської авіації завдяки вдалим діям протиповітряної оборони знижено. Зусилля зосереджені на підтримці наземного угруповання та нанесенні ракетних ударів по об'єктах інфраструктури у глибині території України.

Нагадаємо, у Харкові вдень 7 червня війська росії обстріляли спальний район, є жертва і поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: