Берегову оборони України посилено ракетними комплексами Harpoon

Читать на русском
Українські військовослужбовці отримали на чергування берегові ракетні комплекси, які мають протикорабельну ракету.

Збройні сили України отримали ракетні комплекси берегової охорони з протикорабельними ракетами Harpoon, які дозволять тримати на відстані кораблі Чорноморського флоту російської федерації.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«Берегову оборону посилено надзвичайно ефективними комплексами Harpoon, які в поєднанні з нашими «Нептунами» вже змушують ворожий флот триматися на відстані, щоб не повторити долю флагмана Чорноморського флоту російської федерації – крейсера «Москва», – підкреслив Резніков.

За його словами, крім комплексів берегової охорони ЗСУ отримали від партнерів близько 250 бронемашин західних зразків М113 ТМ, М113 YPR-765, Bushmaster, Mastiff, Husky, Wolfhound тощо. Резніков нагадав і про тисячі переносних зенітно-ракетних, протитанкових комплексів та гранатометів.

«Це далеко не повний перелік, про деякі інші системи сучасних озброєнь ще зарано говорити, ми розповімо пізніше. Але їхню дію відчує на собі ворог вже зараз», – наголосив міністр.

Нагадаємо, у Чорному морі українські військові мають успіхи. ЗСУ вдалося відкинути російських флот від українського берега більш ніж на 100 кілометрів.

Зокрема, знищення російського ракетного крейсера «Москва» українськими ракетами змусило російське командування бути обережнішим у своїх діях в акваторії Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: