Траса Бахмут-Лисичанськ під контролем ЗСУ, але ворог її ще обстрілює – ОДА

Читать на русском
Російські окупанти продовжують обстрілювати Донецьку область, зокрема дорогу життя Бахмут-Лисичанськ.
фото AFP

Російські окупанти продовжують обстрілювати Донецьку область, зокрема «дорогу життя» Бахмут-Лисичанськ. Ситуація вздовж лінії фронту залишається складною.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону.

Російська армія закріплюється в Лимані та на околицях Сєвєродонецька – ГенштабАрмія рф закріплюється в Лимані і проводить перегрупування для наступу на Слов'янськ. Окупанти також закріплюються на північно-східній та південно-східній околицях Сєвєродонецька.

Він зазначив, що траса Бахмут-Лисичанськ контролюється ЗСУ, але окупанти не припиняють обстрілювати її. Ця дорога важлива тому, що за її допомогою можлива евакуація мешканців та доставка гуманітарної допомоги.

«Найбільш гаряче в таких населених пунктах: Авдіївка, Торецьк, Лиманський напрямок, Бахмут. Ворог не припиняє спроб змінити лінію та свої позиції у бік наступу, але станом на сьогоднішній день йому не вдається це зробити», - розповів він.

Також, за словами голови ОВА, ворог намагається заволодіти Авдіївкою, щоб надалі просунутися у бік Костянтинівки. Також Лиманський напрямок, який є прямим виходом до Слов'янська та Краматорська, є одним з найважливіших для противника, адже він планує встановити контроль над усією Донецькою областю.

Кириленко додав, що відновлено електропостачання Бахмутського та Краматорського районів.

Нагадаємо, голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомляв, що «дорога життя» Лисичанськ-Бахмут прострілюється менше, ЗСУ відкинули ворога.

Перед цим українські захисники розбили блокпост армії рф на дорозі з Бахмуту до Лисичанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: