Мультипредметний тест: сьогодні останній день для підтвердження участі

Читать на русском
Сьогодні завершується перший етап підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) для вступу до вишу.
Фото Слово і діло

Сьогодні завершується перший етап підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) для вступу до вищого навчального закладу.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

Вступна кампанія під час війни: чому мультитест для випускників викликає занепокоєнняЯкі побоювання виникають щодо мультипредметного тесту та у чому його переваги, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Сьогодні завершується перший етап підтвердження участі в основній сесії НМТ. За даними Українського центру оцінки якості освіти, понад 214 тисяч потенційних учасників НМТ підтвердили намір пройти тестування. В Україні тест готові складати майже 190 тис. осіб, за кордоном – понад 25 тис.», – написав він.

Другий етап розпочнеться з 21 червня та триватиме до 7 липня.

На цьому етапі слід остаточно вибрати місто, країну, а також у разі потреби можна змінити населений пункт.

Можливість завантажити запрошення-перепустку з'явиться після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ (після 12 липня). У ньому буде вказано дату, час та місце проходження основної сесії.

Бажаючі, які до 7 червня не мали змоги підтвердити участь у НМТ, можуть взяти участь у додатковій сесії тестування. Для цього вони повинні дотримуватися алгоритму:

  • з 8 по 18 липня – підтвердити участь у додатковій сесії тестування та обрати місто, де буде зручно здати НМТ;

  • з 1 до 10 серпня – надати остаточну інформацію про бажання здати НМТ;

  • до 12 серпня – отримати запрошення-перепустку з місцезнаходженням тимчасового екзаменаційного центру для складання НМТ та датою та часом початку тестування;

  • 16–20 серпня – взяти участь у додатковій сесії НМТ.

Крім того, вступники, які не встигли заповнити реєстраційну картку до 19 квітня, зможуть зробити це з 10 червня до 20 червня, таким учасникам буде запропоновано здати тестування вже на додаткову сесію.

Нагадаємо, цього року українські абітурієнти матимуть змогу скласти мультипредметний тест за кордоном.

Також повідомлялося, в яких містах України найбільше бажаючих складати НМТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: